Previous Image
Next Image

Be Sociable, Share!
Contemporary Residence
Brentwood, CA

Team

Mark Rios
Polly Furr

Categories

Landscape
Residential
The main house is perched on the slopes of this 2.11 acre site, and steps downhill through a cool loggia to a guest house. Both houses are surrounded by a stone "lake", a ziggurat shaped clear pool of water that steps down the hill, disappearing into a crushed stone terrace. A long, winding entry drive hugs the top of the slope, hiding the view of the house behind shimmering California Pepper trees until an overlook reveals its location. The drive ends in a sculpture court which opens to the upper level of the house.
Beyond the sculpture court, greenhouses top a perennial-filled slope and end with a citrus garden and a stone terrace. Wide stone steps form both sides of the "lake" and on the south, they lead to the main lawn, which is bounded by stone terraces and a swimming pool at the far end. Large trees in the stone terraces screen the tennis court beyond, which is connected to parking and the entry drive by a series of steps and landings.
Info