Previous Image
Next Image

Be Sociable, Share!
Mattel Child Development Center
Los Angeles, CA

Team

Mark Rios
Frank Clementi
Jon Black

Categories

Architecture
Awards
Landscape
The Mattel Child Development Center, housed in what was formerly an employee cafeteria, is a 9,000 square foot tenant improvement project within an existing building. The cafeteria space was reconfigured to incorporate color and design themes that represent elements in nature. The interior, playground, patio, and garden, were all designed to accommodate children ranging in age from 6 weeks to 5 years old.

Five interior classrooms are grouped around a common area which was designed for informal gatherings and storytelling. Structural columns are masked by colorful “trees” whose canopies bring the 12-foot high ceilings a little closer to kid-sized heights.
A 950 square foot covered courtyard was added to allow eastern sunlight into interior classrooms. Varying heights of glazing along interior walls divide the five classrooms and allow for additional natural light to filter into the space. An additional 11,000 square feet of exterior space is designated for playgrounds, walkways, and semi-enclosed shaded patios.
Info